Home
Première ‘Fistful of memories’ in UiThuis Hoboken PDF Afdrukken E-mailadres

Om 50 jaar migratie te herdenken, liet het UiThuis Hoboken de kortfilm ‘Fistful of memories’ maken. De kijkers stappen mee in een verhaal over vriendschap, identiteit, vooroordelen en migratie. De trailer kan u hier bekijken.

Het grote publiek kan de film ontdekken op zondag 27 april. Toegang is gratis maar u moet wel vooraf ingeschrijvenn via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Meer info vindt u op de website van UIThuishoboken.

Voor meer achtergrondinfo over 50 jaar migratie en een overzicht van de activiteiten kunnen geïnteresseerden terecht op www.dna.be/50jaarmigratie.

 
Verkiezingen 2014 PDF Afdrukken E-mailadres

 
Positief rapport in De Standaard PDF Afdrukken E-mailadres

'Waterschoot heeft zich ondanks zijn jonge leeftijd opgeworpen tot de reserve-fractieleider van CD&V.' Zo begint De Standaard haar bespreking over mezelf als parlementslid in haar weekendeditie. Over de heel de lijn krijg ik in de krant een positief rapport voor mijn werk in het parlement: 'Hij heeft de moed, het lef en de maturiteit om de moeilijkste stellingnames van zijn partij of de meerderheid te verdedigen, als een nieuwe Servais Verherstraeten.'

Met 6,5/10 zijn er slechts 7 andere parlementsleden die een beter scoren krijgen dan ik. Ik ben daar uiteraard zeer blij en wil ook iedereen bedanken die me de voorbije jaren heeft geholpen, gesteund en goede raad heeft gegeven.

 

 
Di Rupo I is geen belastingsregering PDF Afdrukken E-mailadres

Tijdens de bespreking van de begroting voor 2014 in de Kamer heb ik de mythe van de belastingsregering Di Rupo I - een beeld dat de oppostie graag ophangt van onze federale regering - ontkracht In de bespreking van onze begroting zegt de Europese Commissie het volgende “De consolidatie van de begrotingen voltrok zich in Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Tsjechië, Portugal en Finland hoofdzakelijk aan de ontvangstenzijde. Andere landen zoals België, Spanje en Italië deden een beroep op een mix van ontvangsten- en uitgavenmaatregelen".

De Europese Commissie stelt dus dat wij niet alles oplossen met belastingen. Bij het opmaken van de begroting heben wij hebben een mix gemaakt - wat wij met CD&V altijd hebben verdedigd - van inspanningen aan de inkomstenzijde en van serieuze besparingen aan
de uitgavenzijde.

Lees meer...
 
 

 

 

Kristof Waterschoot

Federaal Volksvertegenwoordiger

Districtsschepen in Hoboken